De laatste dame in de top 7 is Gerike van Donkersgoed. Een nieuw gezicht bij het CDA Putten. Zij staat op plek 7 en hoopt haar eerste stappen in de politiek te kunnen zetten. Gerike is al jaren politiek geïnteresseerd en volgde al langere tijd het CDA. De beginselen van het CDA zijn doorslaggevend geweest. Voor Gerike is het belangrijk om samen naar antwoorden te zoeken en daarbij ook te kijken naar de gevolgen die het heeft voor de toekomst. Welke cultuur, omgangsvormen en aarde geven we door aan een volgende generatie en hoe betrekken we alle partijen op een eerlijke manier bij het proces. Het samenwerken zit Gerike in het bloed.

Zorg voor elkaar en om de natuur zijn belangrijke onderwerpen voor Gerike. In Ermelo doceert Gerike kennis over biologie en hoopt daarin ook leerlingen te inspireren over het belang van natuur in onze samenleving. Dit komt ook terug in het omzien naar elkaar, de zorg voor zwakkeren uit de samenleving is noodzakelijk. Dit is volgens het CDA, zowel landelijk als lokaal, onze menselijke plicht. Dat er dan ook geld uit zorgoverschotten ingezet wordt voor andere doeleinden dan zorg, is Gerike een doorn in het oog. Het CDA zal ervoor strijden dat dit niet meer zal voorkomen:

”Zorggeld is zorggeld.” 

In haar vrije tijd duikt Gerike graag en draagt zij zelf ook haar steentje bij aan de natuur door voor de bijen te zorgen als imker.
Daarnaast leest ze graag en is ze vaak in de natuur te vinden om een rondje te wandelen.

Wil je Gerike nog een vraag stellen? Mail haar dan via gerike@cdaputten.nl