Gertine Elsenaar-van Rooijen is onze nummer 3 op de lijst. Voor velen al een bekend gezicht uit de huidige commissie Ruimte. Gertine is 54 en getrouwd met Robert. Samen hebben zij twee kinderen. Politiek zit Gertine in het bloed. In Zeewolde is ze begonnen als bestuurslid voor het CDA. Daarna heeft ze de stap gemaakt naar de inhoudelijke politiek, waarin zij meerdere jaren actief raadslid is geweest. Eenmaal verhuisd naar Putten was het slechts een kwestie van tijd voordat zij ook hier aan de slag zou gaan in de plaatselijke politiek. Inmiddels is Gertine al 8 jaar actief in de commissie ruimte. Nu is de tijd aangebroken om ook hier in Putten de stap naar de gemeenteraad te maken.

Gertine heeft in de afgelopen jaren veel dossiers voorbij zien komen waarbij communicatie en maatwerk altijd een issue vormen. Daarom moet het CDA volgens haar ook reëel zijn en hard werken voor de samenleving. Duidelijkheid is belangrijk en het CDA wil dit absoluut uitdragen door helder te communiceren, ook als het om een moeilijke boodschap gaat. In de commissie ruimte is woningbouw altijd een terugkomend onderwerp. Voor Gertine, en dus voor het CDA is het streven:

”Woningen zijn hoognodig. Voor elke generatie moet er passende en duurzame woonruimte zijn.” 

Naast actief politica zijn is Gertine werkzaam als dierenartsassistent bij AnimalCare in Harderwijk. Daar is ze werkzaam op de afdeling Landbouwhuisdieren. Verder leest Gertine graag en is ze vaak te vinden op de golfbaan.

Wil je Gertine nog een vraag stellen? Mail haar op gertine@cdaputten.nl