Zorgen om de Zorg

Het CDA gaat voor goede zorg, in de WMO, voor de chronisch zieken en gehandicapten, voor de mantelzorgers enz. Het ZORGGELD moet dan ook besteed worden aan de ZORG! Dat roept het CDA al jaren! Eindelijk roept WIJ PUTTEN het nu ook. Veel Puttenaren ontvangen goede zorg, maar het kan beter! Een paar voorbeelden:

  • Zorggeld wordt besteed aan bakstenen. Een deel van de verbouwing van Stroud wordt gefinancierd met zorggeld. Dat kan natuurlijk niet. Echter het CDA was de enige partij die tegen was. En wanneer begint de verbouwing?
  • Mantelzorgers moeten door de gemeente ondersteund en gewaardeerd worden. Dankzij twee CDA moties is het college eindelijk aan de slag gegaan. In december komt hopelijk het geld los voor 2015 en 2016 (€100 per jaar) . Dat is wel erg laat. En nu maar hopen dat de mantelzorgers bereikt worden.
  • Chronisch zieken moeten nu door de gemeente gecompenseerd worden. Er staat een zak geld klaar met het overschot van €220000! Helaas kwamen er maar 203 zieken voor in aanmerking. Het CDA zet zich al lange tijd in om deze kwetsbare mensen te bereiken . Toen het CAK nog voor deze uitkering zorgde waren er wel 3000 gegadigden in Putten.  In 2015 waren er 335 chronisch zieken die in aanmerking kwamen. De normen waren te streng en de onbekendheid van de regeling was/is te groot. Dat moet en kan dus beter! We wachten even af.
  • €60000 gemist : Putten heeft steeds tekorten bij de bijstand. Op aanvraag werden deze tekorten deels gecompenseerd. In 2015 kwam er een nieuwe regeling, waarbij het college de raad actief moest betrekken bij het terugdringen van de tekorten. Het College heeft dat allemaal niet op tijd doorgehad. En toen ze het uiteindelijk merkten dat ze voor extra geld in aanmerking kwamen, was het al veel te laat. Alleen het CDA is hier achter gekomen en is ook de enige partij die deze grote misser aan de kaak heeft gesteld.

Okko van Dijk

Raadslid CDA Putten

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *