Een afscheid en een beëdiging

 

 

In de gemeenteraadvergadering van 31 oktober waren de eerste agendapunten een CDA aangelegenheid. Een avond met een afscheid en een beëdiging.
Reinie van Schoor nam deze avond afscheid als raadslid en fractievoorzitter. Burgemeester Lambooij sprak Reinie toe.

Hij roemde haar bevlogenheid en haar hart dat altijd klopt voor de medemens. Hij wijt haar populariteit in Putten aan haar hartelijkheid en warme betrokkenheid bij de inwoners. Het CDA wil Reinie hartelijk danken voor haar jarenlange inzet voor het CDA en de samenleving van Putten. We wensen haar met samen met haar gezin veel zegen en alle goeds toe.

Het is bij wet zo geregeld dat de gemeenteraad altijd een volledig aantal raadsleden dient te hebben, dus na het afscheid volgde direct de beëdiging van Wim van de Koot als vervanger voor de raadszetel. De installatie van een gemeenteraadslid is officieel proces, waarbij er in de gemeenteraad een tijdelijke commissie wordt ingesteld die bepaald of er bezwaren zijn om de kandidaat tot raadslid te benoemen. Dit wordt het onderzoek van de geloofsbrieven genoemd.

 

 

Er was geen enkele reden om Wim niet te benoemen, dus na het uitspreken van de eed werd Wim daadwerkelijk raadslid. De fractie van het CDA is blij met zijn beëdiging. Zijn inbreng als jurist en geboren en getogen Puttenaar wordt erg gewaardeerd. We wensen hem veel wijsheid en zegen toe. Wim was al commissielid in de commissie EBOR en zal ook als raadslid in deze commissie blijven. Gertine Elsenaar zal als fractievoorzitter naast Wim in EBOR plaatsnemen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *