NOODOPVANG

NOODOPVANG
In de krant laat wethouder Nico Gerritsen weten dat er in Putten nog nooit iemand onder een brug heeft hoeven te slapen. Hij doelt daarmee op een noodkreet van alle Puttense diaconieën dat er steeds meer vraag is naar noodopvang door Puttenaren in nood. Steeds meer mensen moeten hun heil bij de gemeente en zelfs bij de diaconie zoeken om een dak boven hun hoofd te krijgen. Meestal bestaat er bij zulke mensen een groot aantal problemen v.w.b. relatie, financiën, huisvesting enz.

De diaconie kan de meest schrijnende verhalen vertellen over mensen in nood . Er bestaat al noodopvang bij de diaconie, maar die blijkt helaas absoluut onvoldoende te zijn. Reden voor het Diaconaal Platform Putten om in een brief aan de Raad aan de bel te trekken. Helaas verzandt zo’n brief in de lijst van Ingekomen Stukken. Wij als CDA hebben eerst schriftelijke vragen aan het College gesteld,. Vervolgens hebben we het onderwerp laten bespreken in de commissie Samenleving en als vervolg daarop hebben we in de Raadsvergadering van 1 juni de motie Hoge Nood ingediend, samen met CU en GB.
Daarin verzoeken we het College de mogelijkheden van tijdelijke noodopvang met zorg te onderzoeken. Als voorbeeld wordt daar het aanbod van camping De Auerhaan aangehaald die een proef op dit gebied wil starten. Wie kan daar op tegen zijn? Dat zal ik vertellen : de VVD, WIJ en de SGP! Ja, zelfs de SGP was blijkbaar niet onder de indruk van de hoge nood die door de diaconieën op ons bordje werd gelegd.

De tegenstemmers verscholen zich achter het feit dat de gemeente nu ook door heeft wat er speelt en op zoek is gegaan naar andere opvangmogelijkheden in Putten, zoals aan de Wallenbergstraat en Matchpoint. Maar voor dat gerealiseerd is, zal er al heel wat bestaand en nieuw leed voorbij gekomen zijn. En daarom wil de motie haast maken om oplossingen te verzinnen, want het gaat om mensen! Het gaat om mensen in nood! En dan zegt de wethouder dat het wel mee valt…

Er waren helaas 3 afwezigen in de Raad, zodat de 16 aanwezigen moesten stemmen over de motie. Ja, u weet het al, de stemmen staakten : 8 voor en 8 tegen. Dat betekent dat er in de volgende vergadering op nieuw gestemd moet worden. Mochten de stemmen weer staken, dan is de motie verworpen en laten we de Puttenaren in nood voorlopig in de kou staan. Dat wil toch niemand! En we laten onze eigen diaconieën die al zoveel goed werk doen in dezen, ook in de steek. Hopelijk zal het zover niet komen.

Okko van Dijk

2 antwoorden
 1. Harry Hoorn
  Harry Hoorn zegt:

  Probeer elk die mag stemmen op dit punt aanwezig te laten zijn.
  De omgeving van de mens is de mede mens!!!
  Goed en duidelijke notitie !!

  Beantwoorden
 2. Johan Bos
  Johan Bos zegt:

  Als dit er de volgende keer door komt, laten jullie dan het sportveld aan de Wallenbergstraat met rust?

  Het is op dit moment de enige sportvoorziening in de wijk voor tieners. Je zou zeggen dat de politiek anno 2017 zich wel bewust zou moeten zijn van de noodzaak tot het stimuleren van lichaamsbeweging onder jongeren. Maar blijkbaar nog niet in Putten. Waar dat blijkbaar in de grote nieuwe wijken niet kan worden ingepast, vindt men het bij de gemeente opportuun om 30 appartementen op ons sportveldje te proppen.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *