Een update over de Wallenbergstraat

Afgelopen donderdag, tijdens de raad van 9 januari, werden de woningbouwplannen aan de Wallenbergstraat besproken. Het voorstel was om hier 26 appartementen te bouwen. Dit plan is al eerder in de Inbreidingsnota aan de orde geweest, maar toen was er sprake van maar 10 (grondgebonden) woningen. Dit plan gaat dus uit van fors meer woningen. Hoe kijkt het CDA hier naar?

Het CDA heeft wat betreft inbreidingslocaties altijd een vaste lijn gehanteerd: het moet passen in de bestaande bebouwing, het moet stedebouwkundig acceptabel zijn, dus bijvoorbeeld geen doodlopende steegjes gaan maken waarin de bewoners op blinde muren of op schuttingen uit moeten kijken. We moeten zeker geen woningen willen ‘proppen’. Ook is het zeker niet de bedoeling om op elk stukje vrij liggend groen in het dorp vol te bouwen. Een groene omgeving zorgt voor woongenot en daarbij komt tegenwoordig nog iets bij: het is ook noodzakelijk voor klimaatadaptatie.

Op de locatie Wallenbergstraat was al jaren bestemd voor woningbouw, het was de aanwijslocatie voor een woonwagenkamp. Die komt niet op deze plek, dus is het logisch hier, in aansluiting met de bestaande bebouwing, woningen te bouwen. Hier komen twee keurige appartementenblokken die naadloos in de omgeving passen. Daarom was het makkelijk voor het CDA om dit voorstel te steunen, vooral omdat hier goedkope huurappartementen gebouwd worden, waar zo’n schreeuwend behoefte aan in. Een plek voor starters (dicht bij het station) of voor ouderen (dicht bij Norschoten), voor beide groepen zijn deze 26 woningen aantrekkelijk.

Maar laten we niet de vergissing maken te denken dat we de woningbouwaantallen binnen het dorp moeten halen. De echte klap moeten we maken in Putten-Zuid.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *