Het recept voor een inclusie samenleving!

 

Donderdag 30 januari was het CDA vertegenwoordigd bij het Symposium ‘Putten voor Iedereen’.
Deze middag werd georganiseerd door de gemeente, in samenwerking met de Participatieraad en Stichting Welzijn Putten. Sinds kort hebben we in Putten een Inclusiepanel, die met nieuw beleid in de hand het verschil gaat maken in onze samenleving.

Centraal stond de toegankelijkheid, in de breedste zin van het woord. Mensen met een beperking ervaren vaak letterlijke drempels: winkels niet binnen kunnen gaan, geen beschikbare (gehandicapten)parkeerplaats of straatwerk waar niet over gereden kan worden met bijvoorbeeld een rolstoel. Slechts een aantal voorbeelden van de uitdagingen die mensen met een beperking hebben, jong en oud.

 

 

 

Naast de moeilijkheden met tegels en drempels, moeten we als samenwerking veel verder denken. Staan we eigenlijk wel open om een ander te willen helpen? Het antwoord is in mijn mening; JA! Putten is een sociaal dorp en er zijn al vele initiatieven bekend die inclusie een warm hart toedragen en daar ook een concreet plan voor maken. Toch is er nog veel te winnen. Als we allemaal beseffen wat een positieve impact we kunnen maken door iemand met een beperking te helpen en te begeleiden bij wat ze nodig hebben.

Als we nu eens proberen om iets voor een ander te kunnen doen, zonder dat het voelt alsof je iets moet opofferen. Dan kunnen we pas echt spreken van acceptatie en inclusie. Als iedereen mee kan doen en we dat als gezamenlijk doel hebben. Putten voor Iedereen!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *