Vragen omtrent ‘vogelkijkhut Delta Schuitenbeek’

Vragen omtrent ‘vogelkijkhut Delta Schuitenbeek’

Op maandag 3 januari 2022 verscheen er een ingezonden stukje op de online versie van De Puttenaer over het verwijderen van de vogelkijkhut in Delta Schuitenbeek. De hut stond op een landtong in Delta Schuitenbeek en was te bereiken via Nulde-Zuid1. Enige naspeuring leverde op dat de vogelkijkhut in beheer was van Staatsbosbeheer. In Twittercontact meldde Staatsbosbeheer:

“Al lange tijd is kritisch naar vogelkijkhut en pad gekeken. Onderhoud vraagt om kosten waarvoor geen budget is. Sinds corona kwamen er veel berichten over vandalisme en overlast. Er is met diverse partijen gekeken om het beheer over te dragen maar er was geen interesse.”

Volgens verdere reacties van Staatsbosbeheer is er met diverse partijen contact geweest over de hut, waaronder de RGV en de gemeente Putten.

Naar aanleiding van het ingezonden stuk en het contact met Staatsbosbeheer hebben wij de volgende vragen:

1. Was de gemeente bekend met meldingen over vandalisme en overlast rondom de vogelkijkhut in Delta Schuitenbeek en bij welke instantie ligt de handhaving daartegen?
2. Is er inderdaad overleg geweest tussen Staatsbosbeheer en de Gemeente over het overnemen of bijdragen in de onderhoudskosten van de vogelkijkhut?
3. Is bekend om welke kosten (omvang) het gaat en hoe hoog deze zijn?
4. Is de gemeente Putten op de hoogte gebracht van het feit dat de genoemde vogelkijkhut is verwijderd?

De Delta Schuitenbeek trekt veel watervolgels aan en een locatie waar volgelliefhebbers deze vogels goed kunnen observeren geeft wat het CDA betreft meerwaarde aan zo’n gebied voor onze inwoners en passanten. Wat dat betreft is het jammer dat deze hut is verwijderd.

5. RGV/Leisure Lands beheert het strand en de parkeerplaats en Staatsbosbeheer gaat over de Delta. Zijn er naast deze partijen (en de gemeente als grondeigenaar) nog andere betrokken partijen in het beheren/toezicht van dit gebied?
6. Is de gemeente Putten bereidt om (nog eens) het gesprek aan te gaan met Staatsbosbeheer en RGV/Leisure Lands (en eventueel andere betrokken partijen) om te kijken of er een alternatieve oplossing voor de vogelkijkhut (bijv. een scherm) mogelijk is?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *