Verloren gevoel…

Misschien weet niet iedereen dat ik in mijn vrije tijd graag golf. Een heerlijke sport om te doen. Lekker buiten bezig zijn in (meestal) een prachtige omgeving.

Ik ben lid van de golfbaan Dorhout Mees in Biddinghuizen. Tot voor kort een prachtige golfbaan met verschillende lussen om te spelen.

Nu heeft de nieuwe tijd de golfbaan ingehaald. De subsidies op alternatieve hernieuwbare energiebronnen zijn hoog en het is dus zeer verleidelijk om hier in te investeren.

Ook mijn golfclub is gezwicht en ¾ van het hele terrein komt vol te liggen met zonnepanelen. Vorig weekend gingen we (mijn echtgenoot en ik) weer golfen op Dorhout Mees. We reden langs de banen en echt alle bomen waren omgehakt. Het was een lege, kale vlakte geworden. De prachtige rode beuk, die zo kenmerkend was voor hole 1 van de witte lus, lag om. De grote peppel waar elk jaar een buizerd broedde lag om. Zo kan ik wel doorgaan. Ik vond het echt een zeer naar gezicht om te zien.

Dat is dus de keerzijde van het overstappen van gas naar zonne-energie. Deze keerzijde voelen vele burgers die in hun omgeving een zonneveld krijgen. Ook hier in Putten.

We moeten wel, want het gas raakt eens op. Alternatieven moeten dus gezocht worden.

Een ander alternatief is windenergie. In Putten is het voorstel om (grote) windmolens langs de A28 te bouwen om zo grotendeels aan onze opdracht te voldoen om te zorgen voor hernieuwbare energie. Ook windmolens zijn niet mooi, maar de weilanden eronder kunnen nog gebruikt worden.

Nu stond er zaterdag 6 februari in de Stentor een artikel dat de wespendief in onze omgeving broedt en dat windmolens een gevaar zijn voor deze beschermde roofvogel. De conclusie is dat er geen windmolens gebouwd mogen worden. Wat blijft er dan over om hernieuwbare energie op te wekken – zonne-energie. Krijgen we dan hier in Putten, net als op Dorhout Mees, enorme velden met zonnepanelen?

U hoort het. Ik vind het een dilemma. Willen we onze planeet gezond doorgeven aan onze kinderen dan moeten we andere energiebronnen aanboren, maar de impact die het heeft is zo groot.

 

Wat is wijsheid!!!!

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *