Vele wegen leiden naar…

Wat is de status van de verkeersplannen in Steenenkamer. Die vraag heeft de fractie van het CDA aan het college gesteld. Al in juni 2016 zijn de plannen door de gemeenteraad goedgekeurd om de wegen in Steenenkamer te verbeteren. In oktober 2019 kwam hier de goedkeuring van de reconstructie van de Zuiderzeestraatweg/Waterweg bij.

Al eerder vroeg raadslid Wim van de Koot naar de voortgang van het project en of de gemeente alle percelen welke nodig waren al in haar bezit had. Toen dat niet het geval bleek, kon de gemeente niet anders dan samen met het CDA concluderen dat het project enorm vertraagd is. Vandaag is het inmiddels meer dan 4 jaar na goedkeuring en ondertussen is de overlast er nog steeds.

De Raad van State heeft 18 augustus jl. uitspraak gedaan over het beroep wat is aangetekend tegen de plannen uit 2019. De vaststelling hiervan is vernietigd, waarmee de gemeente weer terug naar de tekentafel gestuurd wordt. ‘Een slechte ontwikkeling voor de uiteindelijke verkeersveiligheid van Steenenkamer’, vindt Wim van de Koot. Hij vraagt zich af waarom de gemeente dit probleem niet in overleg met de betrokkenen kon oplossen. Heeft er wel voldoende overleg plaatsgevonden?

Ondertussen is de grote vraag of de gemeente nu alsnog zal schikken en het bestemmingsplan zal aanpassen. Tot die tijd moet de overlast tot een minimum beperkt worden stelt Van de Koot. ‘We hebben het college gevraagd om ons te informeren over de verschillende opties waar zij aan denken als het gaat om overlast beperkende maatregelen en of zij bereid zijn – gezien de recente ontwikkelingen – snel in te voeren.’

De CDA-fractie heeft om schriftelijke beantwoording gevraagd. Lees de vragen hier

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *