KAN NIET WAAR ZIJN!

KAN NIET WAAR ZIJN!

 

Op vakantie in Zuid Wales moest ik vaak aan het beroemde boek How Green Was My Valley denken. Ook de film (Hoe groen was mijn dal) was een groot succes. Het verhaal speelt in Zuid Wales, waar de prachtige groene valleien in het verleden plaats moesten maken voor  zeer intensieve mijnbouw. Het groene landschap maakte plaats voor een somber en goor industriegebied. De grote afvalbergen deden  terug verlangen naar de ongerepte natuur van vroeger.

De boodschap  dat we zuinig moeten zijn op waardevolle landschappen, deed me aan Putten denken waar nog steeds de natuur de kleur bepaalt. Maar ook bij ons is het groen in gevaar. In het nieuwbouwplan Rimpeler zal een fraaie historische houtwal van wel 160 meter lang, met een keur aan prachtige volwassen bomen, verwijderd worden om plaats te maken voor woningbouw.

De houtwal tegenover de Formido, die in al haar glorie  vanaf de nieuwe Henslare extra zichtbaar is, zal  verdwijnen. Een eeuwenoud stukje Putten, een stuk groen erfgoed van grote landschappelijke waarde, is blijkbaar niet belangrijk. Moeten we straks verzuchten ‘Hoe groen was mijn Putten’?  Helaas is het CDA de enige partij die zich hier tegen verzet.

Putten Bomendorp, bomen in ijzeren bakken. Mooi! Maar dan kaalslag plegen op een historische houtwal? DAT KAN NIET WAAR ZIJN!

Okko van Dijk

Raadslid CDA

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *