Coronacrisis in de gemeenteraad

Bespreken Coronacrisis in de gemeenteraad

De Covid-19 uitbraak grijpt diep in de samenleving. Wereldwijd worden enorme inspanningen geleverd en maatregelen getroffen om de crisis het hoofd te bieden. Deze maatregelen zien enerzijds op de medische aanpak en anderzijds op het economisch vlak in ondersteuning van getroffen burgers en bedrijven.

Ook de gemeente Putten is druk met de bestrijding van de crisis. Er wordt veel gedaan om iedereen zo goed en efficiënt als mogelijk van informatie te voorzien. Er is een speciaal ingerichte webpagina op de gemeentelijke website, de plaatselijke krant wordt gebruikt en er zijn ook meerdere raadsinformatiebrieven aan de gemeenteraad gestuurd.

Op voorstel van de CDA-fractie is de Coronacrisis en de bestrijding daarvan in de gemeente Putten een standaard agendapunt op de raadsvergadering en de vergadering van de commissie EBOR geworden. Raadsleden/raadsfracties zijn voorafgaand aan de vergadering in de gelegenheid om schriftelijk vragen in te dienen over alles wat met de (bestrijding van de) crisis verband houdt. In de vergadering is er vervolgens gelegenheid om met elkaar en het college in debat te gaan.

In de gemeenteraadsvergadering van 28 mei 2020 stond het punt voor het eerst geagendeerd. De raadsfracties dienden liefst 42 vragen in.

U kunt alle vragen, inclusief de antwoorden, hier teruglezen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *