Alle kleine beetjes helpen…

Armoede is vaak taboe. Wist u dat 1 op de 8 gezinnen geen geld is om kinderen aan muziek, sport, schoolreisje of verjaardagsfeestjes omdat de ouders er geen geld voor hebben? Kindpakket.nl is er voor die gezinnen en heeft hiervoor de mogelijkheid een vergoeding ter beschikking te stellen voor exact de rede waarvoor men het voor aanvraagt. Een geweldig intiatief, en daardoor juist zo jammer dat de gemeente Putten niet meedoet.
Zeker gezien onze buurgemeenten zoals Ermelo en Harderwijk wel meedoen.

Dit was voor het CDA aanleiding om vragen aan Wethouder Priem te stellen, want: weet ons college wel van het bestaan af? En zo ja, voelt het college er dan niks voor om dit voor de Puttense burger ook beschikbaar te maken?

De uitkomst was als volgt: ja, het college was op de hoogte en ja, de wethouder wil ook graag initiatieven steunen die ‘de Puttenaar’ helpt om zich een extraatje te kunnen veroorloven.
Maar helaas is daar het nu al enorme financiële tekort op de jeugdzorg. Doordat het beleid van de afgelopen jaren en de toenemende vraag om zorg loopt onze gemeente tegen de muur wat betreft financiële middelen. Toch heeft de wethouder toegezegd dit opnieuw te willen onderzoeken of een dergelijk initiatief in het nieuwe beleid en budget past.

Uiteraard houden we dit in de commissie Samenleving goed in de gaten.
Alle kleine beetjes helpen..

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *