,

Even voorstellen…

Even voorstellen…

 

Mijn naam is Jim van den Hoorn, geboren en getogen in ons mooie dorp Putten. Ik ben getrouwd met Iris en wij hebben drie prachtige kinderen: Bram, Sara en Tomas.

Enkele weken terug heb ik besloten om lid te worden van het CDA. Al jarenlang volg ik de landelijke en gemeentelijke politiek. Recent merkte ik dat het tijd was om ‘ergens’ in te gaan stappen. De Christen democratische waarden spreken mij aan. Ik deel daarnaast veel van de standpunten van het CDA. Dit was voor mij reden om lid te worden van het CDA.

Ik heb al vrij snel contact gelegd met de voorzitter van CDA Putten Robert Olthuis en drie dagen later (!) zat ik aan de koffie met Robert Olthuis en Wim van de Koot. Een prettige kennismaking. Voor nu zal ik het CDA Putten gevraagd en ongevraagd van advies voorzien en meedenken in hun werk voor onze prachtige gemeente Putten. Vooral op het sociale domein is de nodige kennis aanwezig. In de uitvoering, beleid en wet en regelgeving.

In het dagelijks leven ben ik werkzaam voor een zorgorganisatie. Ik ben daar verantwoordelijk voor de bedrijfsvoering. Echter heb ik daarvoor de nodige meters gemaakt als begeleider in de zorg: eerste 5 jaar binnen de jeugdzorg, vervolgens enkele jaren als ambulante begeleider in de volwassenzorg vanuit de WMO en WLZ.

Naast mijn politieke interesses heb ik veel met sport. Zowel het beoefenen als het kijken. Jarenlang gevoetbald bij SDC Putten. Sinds dit jaar ben ik weer gestart met voetballen , nu in de zaal bij de Lenco’s. Vanuit mijn eigen ervaringen weet ik dat het verenigingsleven belangrijk is.

Dit geldt ook het kerkelijk leven. Van oudsher ‘opgegroeid’ binnen de Hervormde kerk, sinds 2008 actief binnen de Gereformeerde kerk aan de Achterstraat. De afgelopen periode heb ik mij daar ingezet als diaken, met als speciale taak Zending en Werelddiaconaat. Dit heb ik zo’n 10 jaar mogen doen. Door het stoppen met deze taak is er dus nu tijd vrij gekomen voor andere zaken, de lokale politiek dus!

 

Enkele punten waar ik mij voor wil inzetten:

-betaalbare woningen voor nu en later, zodat de volgende generatie ook in Putten kan blijven wonen wanneer zij dit zouden willen.

-goede besteding van zorggelden vanuit de jeugdwet en WMO. Daarin is een actieve samenwerking tussen het voorliggende veld, de gemeente en zorgprofessionals van onmisbaar belang.

-het behouden van het dorpse karakter van Putten.

-oog hebben voor het landschap en behoud van zoveel mogelijk natuur en landbouwgronden.

-het kerkelijk en verenigingsleven is van groot belang voor participatie, sociale contacten en het gevoel krijgen dat je er toe doet.

Voor nu kijk ik uit naar mijn start als CDA lid en hoop uiteraard op een goede gemeenteraadscampagne voor het CDA Putten en een mooie verkiezingsuitslag. In mijn beleving is een partij als het CDA onmisbaar binnen het politieke landschap.

 

Vriendelijke groet,

Jim van den Hoorn

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.